Geboortemonument

Geboortemonument 'Vriendjes van het bos'.

geboortemonumentnazareth

148 Nazarethse kinderen vereeuwigd op geboortemonument

NAZARETH - 16/10/2021 - HLN - Anthony Statius

Aan de ingang van het Hospicebos in de Klapstraat in Nazareth werd zaterdag een geboortemonument onthuld. Op de twee eekhoorns werden maar liefst 148 namen van kinderen vereeuwigd.

Het toekomstbos in het Hospicebos heeft een tweede geboortemonument. Twee jaar geleden plaatste het lokaal bestuur in samenwerking met de Gezinsbond en de provincie Oost-Vlaanderen een eerste monument in de vorm van een uil en vanaf nu krijgt die het gezelschap van twee eekhoorns. 

“De provincie Oost-Vlaanderen breidde in 2019 het Hospicebos uit met drie hectare, waaronder een toekomstbos”, zegt Donald Maebe van de Gezinsbond. “Dit toekomstbos staat symbool voor de toekomstige generaties van Nazareth. Aan de ingang staat al een eerste geboortemonument in de vorm van een uil, met de namen van alle kinderen geboren tussen 1 november 2018 en 31 juli 2019. Op het nieuwe monument staan de namen van kinderen die tussen 1 augustus 2019 tot 31 december 2020 werden geboren in Nazareth.”

In aanwezigheid van heel wat kindjes en hun ouders werd het nieuwe monument zaterdag onthuld. 

Met dank aan Steven Van Oost voor het ontwerp.

Met dank aan technische dienst Gemeente Nazareth voor de uitvoering van het ontwerp.

ballonnen

Educatieve en interactieve boswandeling met Friedel en krak

Voor de inhuldiging was er een educatieve en interactieve boswandeling door de Gezinsbond Nazareth. In kader van de week van de bos (10-17 okt 2021) kozen we voor de bosactiviteit 'Van tak tot tak met Friedel en Krak' van BOS+.

feestmetfriedelenkrak

Hospicebossen worden uitgebreid met geboortebos

NAZARETH - 25/11/2019 - HLN

De ouders van de Nazarethse kindjes geboren in 2018 en de eerste helft van 2019 hebben zaterdag, niet toevallig op de Dag van de Natuur, 500 boompjes aangeplant in de Klapstraat, aan de overkant van de Hospicebossen.

Samen met de 5.000 bomen die vrijdag door de leerlingen van de vijf lagere scholen geplant werden, geeft dit drie hectare nieuw bos. Om de twee jaar zal een nieuw stukje geboortebos aangeplant worden. Middenin is ook een poel uitgegraven om onder meer kikkers, salamanders en libellen aan te trekken. Ook grotere dieren zoals hertjes zullen hier kunnen drinken. De Nazarethse bossen, nu 58 hectare hoofdzakelijk naaldbomen, zullen op termijn uitbreiden met 24 hectare loofbomen zoals eiken, berken en lindes. Achteraf onthulden afgevaardigden van de drie inrichtende partners aan de ingang van de Hospicebossen het monument Vriendjes van het bos. Daarop zijn de naambordjes aangebracht van de eerste 160 kindjes die hun eigen boom hebben. Provinciaal gedeputeerde Riet Gillis (Groen) wees op het belang van het bos voor mens en dier. “Hopelijk scheppen we op deze wijze een nauwe band tussen kinderen en de natuur.”(jdd)

Onderstaande foto's met toestemming via Provincie OVL.

Met dank aan Steven Van Oost voor het ontwerp Uil.

Met dank aan technische dienst Gemeente Nazareth voor de uitvoering van het ontwerp.

 

uil geboortemonument
uil
vriendjes van het bos
boswandeling

Educatieve en interactieve boswandeling

Na de inhuldiging was er nog een educatieve en interactieve boswandeling door de Gezinsbond Nazareth & Eke in samenwerking met medewerkers van de Kaaihoeve. 

bosnimfen
bosschilder en konijn
geboortemonumentnazareth

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.